torstai 19. helmikuuta 2015

Diskleimeri

Nythän on sitten muistettava, että kun minä täällä tavarankarsintahurmiossani huutelen iskulauseita kuten "Alas materialismi!" ja "Nyt loppui kulutusjuhlat!" sekä heiluttelen bannereita, joissa lukee "Ei lisää muovia lapsille!" ja "Tyler Durden on oikeassa!", niin itselleni minä täällä huudan ja heilutan. Jokainen tätä blogia vähänkään lukenut tietää, että tykkään minäkin tavarasta eikä mieleeni juolahtaisikaan usuttaa ketään ostelemisesta luopumaan tahi vallan karsimaan omia tavaroitaan. E-hei. Oma elämäni on vain kulkenut sellaiseen risteyskohtaan, että nyt täytyy katsoa vakavalla naamalla sitä peilistä takaisin tuijottavaa tyyppiä ja esittää kaksi kysymystä: Mitä, jos en ostaisikaan enää lisää? Mitä, jos meillä onkin jo kaikkea?


Tällainen on hyvä mainita erikseen, koska nykyään ihmiset saattavat ottaa hyvinkin henkilökohtaisesti sen, miten toiset näkevät heidän roolinsa kuluttajana ja ostajana. Koetapa joskus kysäistä, että "oikeinko tosissasi meinaat tuosta maksaa noin paljon vain sen takia, että siihen on kylkeen lätkäisty tuollainen logo" - niin saat aikaan lihavan riidan. 

No, ihan kaikkea ei sentään meiltäkään löydy ja jouduinkin tässä taannoin turvautumaan lainaamiseen. (Huom! En ostanut - ikuinen palautusoikeus siis. Palauttamista pidettäneen jopa suotavana.) Muistatteko ne kaksi ompelukonetta, jotka tekevät meillä keittiön pöydän virkaa? Meillä syödään nykyään olohuoneessa ja keittiön "pöytä" on pitkään seissyt paljaana, koska en ole jaksanut ainaista pöytäliinapyykkäystä. Tämä ei ole ollut reilua melkein-antiikkisia puupintoja kohtaan eikä tietysti ompelukoneitakaan, koska kyllähän sinne jotain ryystettä rakosista väkisin tippuu ja esim. kuuma kahvikuppi saa rumaa jälkeä aikaan. Nyt tempaisin ja ensin päällystin pöydät vanhalla pellavayöpaidallani*, jonka jälkeen heitin päälle äidiltäni lainaamani kerniliinan.Nyt kelpaa imaista huuleen kahvea ja sämpyläistä keittiössäkin.

* Valitettavasti on todettava, että yöpaitani ovat sitä kokoluokkaa, että ne käyvät myös pöytäliinasta, ainakin jos leikkaa sauman auki...


2 kommenttia:

  1. Oon lukenut nää sun muutkin postaukset, mutta kun vihaan kännykällä kirjoittamista, niin kommentointi on jäänyt. Ja hei, ihana kun oot taas postaillut! ^_^ Kaikkille hermonpäille jotain tekemistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Niin kyllä tiedän, mitä tarkoitat. Alas kännykät! Siinä yksi iskulause lisää. :)

      Poista